Aukjeshobbys

Robert Vethaak

Robert Vethaak is vooral bekend in het Zaanse jazzcircuit. Robert is een Zaanse jazzmuzikant, arrangeur, bandleider en presentator. En dat al meer dan veertig jaar!  

Hij begon ooit in een harmonie en speelde toen klarinet. In de loop der jaren speelde hij op meerdere instrumenten zoals altsax, tenorsax en baritonsax. Ook speelt hij piano en accordeon. In de jaren 90 is hij dirigent geweest van Bigband Concordia, deze hoorde bij Harmonie Concordia uit Oostzaan.

Op dit moment is hij dirigent van Bigband Tubantia, waarin hij ook zelf solo’s meespeelt. Ook speelt hij in de dixielandband 'The Franklin Baufort International', kortweg de FBI Jazzband genoemd.

Eind 2017 verscheen een boek over Robert Vethaak, geschreven door Age de Jong. Dus als je nieuwsgierig bent geworden naar het musicale leven van Robert koop dan het boek dat gewoon Vethaak heet.

Een exemplaar van het boek werd onder grote belangstelling uitgereikt aan de nieuwe burgemeester van Zaandam, de heer Hamming.

 

Daarbij was er nog een grote verassing! Robert Vethaak kreeg van de burgemeester een lintje en mag zich vanaf vandaag Ridder in de orde van Oranje Nassau noemen.

 

Tom van Midden en vrijwilligers van RTV Zaanstreek maakten de onderstaande geweldige opname van de boekpresentatie op 26 november in de Kapiteinshut in Zaandam.

Nieuwe reacties

29.08 | 12:28

Ik ben op zoek naar een reclame uit de jaren 70 in Amsterdam op h...

07.08 | 12:10

Ik zoek een reclame waarin een man vraagt naar het beroep van de m...

03.08 | 14:40

Ik ben op zoek naar een reclame van krasloten waar een voetbalclub ...

27.07 | 21:28

Ik heb ooit nog een Extra Verzekering gekocht bij Hans de Wolf! Een veilig gevoel!