Wie is Aukje

Aukje is geboren in de Weemstraat in Steenwijk. Later woonde ze daar op de Bilderdijk- en de Jan van Riebeeckstraat. Op haar elfde verhuisde ze met haar ouders en haar broer naar Zaandam. Ze heeft o.a. gewerkt als koekjesinpakster en congierge van de Moedermavo. Ze heeft een zoon Stefan, een dochter Tamar en een pleegkleindochter Gina.

In 1985 trad ze in dienst van de Postbank. Ze begon op het Callcentre en werkte later op de afdeling Marketing en Communicatie. Aukje werkte ook als leidinggevende op de afdeling Sparen.

 

Ze eindigde haar loopbaan bij de Postbank als Internetmanager. Nu geniet ze van haar AOW en pensioen.

 

Bij de tv serie Annie M.G. Smith

Ze houdt van schrijven. Haar boek "Geen echte kerels" verscheen in 2013. Het titelverhaal is gepubliceerd in Vrij Nederland. Voor Zaanradio schreef ze een aantal verhalen over de Zaanstreek, die ze zelf voorlas. Nu schrijft ze hoofdzakelijk voor haar website. 

Een aantal jaren was Aukje figurant bij diverse tv programma's en series, zoals de Co-assistent, De Rijdende rechter, Peter R. de Vries, Het familiediner en andere. Een aantal gespeelde scenes kan je zien bij: Mijn acteren.

Andere bezigheden van haar zijn: beeldhouwen, kralensieraden maken en schilderen.

Aukje vertelt over de reacties op haar boek

Signeersessie bij Groenendijk in Steenwijk

Op mijn boek "Geen echte kerels" ontving ik veel reacties. Hierbij enkele voorbeelden. Het katholieke buurmeisje, dat terloops in mijn boek genoemd werd, nam contact met me op en we hebben uren zitten praten over onze jeugd. En we zijn nog lang niet uitgepraat. Een ander buurmeisje heeft een boek geschreven over de belevenissen van haar vader in Indonesie. Jan de fourier, van Inge Klumper-Eleveld, we hebben over en weer onze boeken uitgewisseld. Ook mijn vader was eind jaren veertig in Indonesie als soldaat. Bijzonder is dat haar vader en de mijne in de jaren vijftig buren waren in de Bilderdijkstraat in Steenwijk.

Meer filmpjes over Steenwijk en omstreken?

Op de pagina Steenwijk filmpjes vind je meer historische beelden over Steenwijk en omstreken. Mijn zomerhuisje staat in het bos van de Heerlijkheid de Eese en de Woldberg. Maar weet je dat het prachtige natuurgebied de Weerribben vlak bij is en natuurlijk Giethoorn met zijn grachten. De Hunebedden van Havelte, de Koloniehof in Frederiksoord, Het is een bijzondere en gevarieerde omgeving.

 

Giethoorn!
Landgoed Heerlijkheid de Eese

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

KS | Antwoord 29.09.2021 13:12

Hoi! Ik schrijf over de geschiedenis van De Leeuwenburg en ben op zoek naar een oud Postbank-medewerker die me meer kan vertellen. Wil je contact opnemen?

Jan Vredenburg | Antwoord 15.03.2021 13:33

Hoi Aukje. Ik ontdekte vandaag jouw website
Zelf beheer ik al jaren ook twee sites
Misschien i

https://www.zaanskunstwerken.eu
https://www.muzikalebingoshow.nl/

Jan de Krijger | Antwoord 15.02.2019 17:14

Aukje, je boek: geen echte kerels met plezier gelezen. Lekker ontspannend en herkenbaar. Wij wonen in Wolvega en fiets veel en fiets vaak door de Weerribben.

Peter | Antwoord 11.02.2019 21:05

Leuk om de oude reclame filmjes te zien. Heb van Grols reclame filmjes ontvangen uit de jaren 50, thema Vakmanschap is Meesterschap. Interesse?

Frank Blaes | Antwoord 06.03.2018 19:41

Leuk om te zien hoe je er nu uitziet

betty v.halderen-v.Velzel | Antwoord 12.07.2015 23:00

Je website gelezen te hebben. Ik kom uit Steenwijk en de Weemstr. is mij bekend mijn zuster was nl. getrouwd met Herman Peereboom zijn ouders hadden een winkel

Alida | Antwoord 11.08.2014 08:47

Ik heb vanmorgen je website weer even bezocht en kwam tot de ontdekking dat we even oud zijn, ik ben 21 april jl 65 jaar geworden en jij op 12 juli jl

Alida Gorter | Antwoord 07.04.2014 09:41

Leuke website Aukje, ik kijk er geregeld naar, groeten Alida

Jurjen Mulder | Antwoord 17.02.2014 10:35

Leuk om zoveel van Steenwijk te zien.
Woonde van ongeveer van 1949 tot 1951 in de weemstraat.
Groet Jurjen

Aukje 21.02.2014 23:22

Jurjen. Ik heb alleen het eerste jaar van mijn leven 1949/1950 op de Weemstraat gewoond. Toen verhuisden we naar de Bilderdijkstraat op de Kleine Kamp.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.07 | 19:40

Hoi Aukje,
Ken je die reclame nog die ging over bungy jumpen. En waarbij een opschepperige man zei Vroegah sprongen we zonder touw!

...
07.06 | 12:02

Hoi zoek een reclame filmpje met Urbanus giroblauw past bij jouw dag mevrouw!Het was een bioscoop reclame

...
19.05 | 15:51

Ik ben op zoek naar een reclame waarbij een vrouw roept: hey sofie, lekkere parfum! Volgens mij zie je een ferrari in het filmpje. Dacht ergens tussen 1997-2002

...
25.04 | 11:49

Hi Aukje, ik ben op zoek naar een reclame waarin iemand een heg aan het snoeien is. Hij let niet op en snoeit dwars door zijn snoeiwerk. Herinner jij je dit?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE