De potloodventer


Ik zag 'm pas op het laatste moment, die potloodventer. Hij bewoog traag, wat perfect aansloot bij het slakje wat hij onder zijn lange regenjas vandaan toverde. Nu hebben potloden gewoonlijk een code. Mijn favoriet is HB, wat een perfect compromis is tussen hard en zacht. Zijn potlood was meer in de richting van 5B, wat het midden houdt tussen zacht en zeer zacht. Een dingetje met de consistentie van een marshmellow, zeg maar.Ik kon het zielige gevalletje alleen maar waarnemen omdat ik wist waar ik precies moest kijken. Mijn hond, gewoonlijk alert op alles wat op worstje lijkt, ontging het totaal. Dat wil best wel wat zeggen.

Ik vraag me af hoe nuttig dat gevalletje kon zijn voor de voortplanting van de mens. Erin prakken met mes en vork misschien? Spalken met luciferhoutjes? De medische wetenschap kan veel, heel veel, maar hier hielp geen blauwe pil tegen.

Ik keek nog eens meewarig naar de man en zei “Succes met de operatie hè. Dat zal een prijzige aangelegenheid worden.” Volkomen ontredderd keek de man mij aan. “Als u het niet erg vind” vervolgde ik, “dan ga ik nu verder met mijn hond spelen. Met ballen. Echte ballen, van formaat.

De auteur

Dit verhaal werd geschreven door Henri Wintermans. Binnenkort volgen er meer verhalen van deze auteur. Weer een reden om deze website te blijven bezoeken!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

22.05 | 20:36

Heb zojuist het eerste filmpje " Nog meer filmpjes over de Zaanstreek" gezien en vind het te mooi om er niets mee te doen. Daarom deel ik het graag op Faceboek.

...
19.04 | 09:18

Prachtig Diet. Mooi en helder beschreven.

...
19.04 | 08:07

Prachtig en droevig

...
15.04 | 21:41

In Wormerveer, ter hoogte van de Goudastraat, liggen ook al zeven struikelstenen. Negen in totaal dus in de Zaanstreek. Dat wil zeggen, tot morgen.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE