De potloodventer


Ik zag 'm pas op het laatste moment, die potloodventer. Hij bewoog traag, wat perfect aansloot bij het slakje wat hij onder zijn lange regenjas vandaan toverde. Nu hebben potloden gewoonlijk een code. Mijn favoriet is HB, wat een perfect compromis is tussen hard en zacht. Zijn potlood was meer in de richting van 5B, wat het midden houdt tussen zacht en zeer zacht. Een dingetje met de consistentie van een marshmellow, zeg maar.Ik kon het zielige gevalletje alleen maar waarnemen omdat ik wist waar ik precies moest kijken. Mijn hond, gewoonlijk alert op alles wat op worstje lijkt, ontging het totaal. Dat wil best wel wat zeggen.

Ik vraag me af hoe nuttig dat gevalletje kon zijn voor de voortplanting van de mens. Erin prakken met mes en vork misschien? Spalken met luciferhoutjes? De medische wetenschap kan veel, heel veel, maar hier hielp geen blauwe pil tegen.

Ik keek nog eens meewarig naar de man en zei “Succes met de operatie hè. Dat zal een prijzige aangelegenheid worden.” Volkomen ontredderd keek de man mij aan. “Als u het niet erg vind” vervolgde ik, “dan ga ik nu verder met mijn hond spelen. Met ballen. Echte ballen, van formaat.

De auteur

Dit verhaal werd geschreven door Henri Wintermans. Binnenkort volgen er meer verhalen van deze auteur. Weer een reden om deze website te blijven bezoeken!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

27.10 | 20:25

hallo ik ben er kort geleden achter gekomen dat op de ZUIDDIJK ,WAAR NU TEGENOVER DE IJS WINKEL EEN albert ahein heeft gezeten ,weet u ook waarneer dat was?

...
05.10 | 19:09

Arjen, Gaarne kontakt via eigen e-mail adres

...
17.09 | 12:23

Aukje, wat leuk zeg dit allemaal terug te zien.
Mijn complimenten ook voor mij leuke herinnering aan die goede oude tijd.
Groetjes Menno Hoffenaar.

...
05.06 | 21:24

goedenavond, heeft u misschien ook info over kapitein Willem Boot van raderstoomboot Prins Willem van Oranje (de eerste, dat was nog een raderstoomboot)

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE