Henny Huisman

In het museum van de 20ste eeuw is een expositie over de tv programma's van Henny Huisman.

Henny Huisman is een bekende Zaankanter. Hendrikus Josephus Huisman is op 18 juni 1951 geboren in Zaandam als middelste kind in een katholiek gezin. Hij heeft een twee jaar oudere zus en een vijf jaar jongere broer (die in 2018 is overleden). Henny speelde al op elf jarige leeftijd in het bandje The Bright Stars. In 1966 begint hij als drummer in de band The Marileens. Deze groep was opgericht door Gré de moeder van Margriet Eshuijs van muziekschool Eshuijs op de Dam in Zaandam.

De groep Lucifer

Henny blijft niet lang bij de groep, want hij wilde liever dj worden. Zelf herinner ik me Henny als platenverkoper bij de firma Tot en Beers. Het was altijd leuk om daar op zaterdagmiddag plaatjes te luisteren. Je moest in die tijd lang sparen om een lp te kopen. Ongerekend naar de tijd van nu was dat zo’n veertig euro. Maar er waren ook singletjes en ep’s, op die laatste stonden vier nummers. Henny bleef niet lang bij Tot en Beers, want hij kreeg steeds meer succes als dj. Hij draaide in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan en trok het land door met de Top Record Show. Dit was een populaire drive-in show. Vanaf 1972 speelde Henny in de band Lucifer, waar Margriet Eshuis een jaar later toetrad als zangeres. Hun bekendste hit was House for Sale dat in 1975 uitkwam.

 

Met Marco Borsato

Nadat hij Lucifer verliet speelde hij in verschillende bandjes. Maar het liefst zou Henny werken als presentator. Tijdens zijn werk in discotheken kreeg Huisman een lumineus idee. In verschillende clubs liet hij bezoekers bekende artiesten imiteren. Dit sloeg zo aan, dat hij dit idee uitwerkte tot een televisieprogramma. Met dat concept ging hij naar diverse omroepen. Maar die vonden het niets.

 

Uiteindelijk was het Joop van den Ende die hem zag in het voetbalstadion van AZ in Alkmaar waar hij Andre Hazes aankondigde. Van den Ende bood hem aan om het KRO-programma De Zomeravondshow te presenteren, waarin ook een blokje was ingeruimd voor imitatie-televisie. Dit werd zo'n succes dat het al snel uitgroeide tot de avondvullende Playbackshow. Henny stapt over van de KRO naar RTL. De Soundmixshow, de Mini playbackshow en de Surprise show passen dan perfect bij de familiezender RTL4 en trekken hoge kijkcijfers.

In 2002 komt er op pijnlijke wijze een einde aan zijn contract bij RTL wanneer zonder overleg de Soundmixshow wordt vervangen door Idols waarvoor andere presentatoren worden gevraagd. Henny heeft hierna nog aan diverse programma’s meegewerkt zoals voor de EO. Maar zijn hoogtijdagen liggen, tot zijn eigen frustratie, achter hem. Henny was zijn tijd ver vooruit. Veel artiesten zijn doorgebroken dankzij de Soundmixshow. Denk aan Gerard Joling, Marco Borsato, Glennis Grace en vele anderen. Vandaag de dag zien we elke week wel een talentenjacht op tv. Als je hiernaar kijkt, besef dan wel dat Henny de bedenker van de grootschalige talentenjacht was.

Henny kreeg twee maal de Gouden Televisierring In 1985 voor de Soundmix-Playbackshow en drie jaar later voor de Surpriseshow.

 

Jos als John Denver, wordt verrast door de echte John Denver
Soms gaat er iets fout. The show must go on!

Mensen die deze pagina bezochten gingen ook naar "Zeg eens Aaa"

Klik op onderstaande link om rechtstreeks naar die pagina te gaan.

http://www.aukjeshobbys.nl/447527181 

Elvis Presley

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.07 | 19:40

Hoi Aukje,
Ken je die reclame nog die ging over bungy jumpen. En waarbij een opschepperige man zei Vroegah sprongen we zonder touw!

...
07.06 | 12:02

Hoi zoek een reclame filmpje met Urbanus giroblauw past bij jouw dag mevrouw!Het was een bioscoop reclame

...
19.05 | 15:51

Ik ben op zoek naar een reclame waarbij een vrouw roept: hey sofie, lekkere parfum! Volgens mij zie je een ferrari in het filmpje. Dacht ergens tussen 1997-2002

...
25.04 | 11:49

Hi Aukje, ik ben op zoek naar een reclame waarin iemand een heg aan het snoeien is. Hij let niet op en snoeit dwars door zijn snoeiwerk. Herinner jij je dit?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE