Bert Haanstra

Het affiche

Het dorp Giethoorn in de Kop van Overijssel staat tegenwoordig volop in de belangstelling. Mijn grootouders hadden vroeger een zomerhuisje op een eiland in Giethoorn Noord. Daar logeerde ik wel eens als kind. Ik herinner me dat ik met mijn oma Dragtstra (klein omaatje) vanaf het eiland het meer op ging roeien. Op een gegeven ogenblik mochten we niet verder een sloot invaren. Er werden daar namelijk filmopnames gemaakt. Pas later begrepen we dat deze opnames voor de film Fanfare waren.

De echte fanfare van Giethoorn

De vader van mijn tante Gerdina speelde bij de fanfare in Giethoorn en doet ook mee in de film.
De film Fanfare is geregistreerd door Bert Haanstra. Hij maakte veel documentaires en films.

Even in het kort over Bert Haanstra

Hij werd op 31 mei 1916 geboren in Espelo, een buurtschap in Twente. Zijn vader was hoofd van een kleine school en Bert bezocht ook de kweekschool (de oude benaming voor de  PABO) in Hengelo. Hij hield echter meer van fotograferen. Uiteindelijk werd hij persfotograaf. In de oorlog maakte hij foto's van plattegronden van militair belangrijke locaties. Deze foto's waren belangrijk voor de Nederlandse regering in Londen. In 1947 begon hij als cameraman en daarna maakte hij documentaires voor onder andere de Nederlandse overheid.

Simon Carmiggelt

In 1959 kreeg hij een Oscar voor zijn film Glas. Zijn bekendste film Fanfare is door miljoenen Nederlanders bekeken. Ook zijn documentaire Alleman was een groot succes. Simon Carmiggelt was destijds een populaire schrijver en hij sprak het commentaar in.

Andere bekende films en documentaires van Bert Haanstra zijn: Dokter Pulder zaait papavers met Kees Brusse en Dora Groen en Bij de beesten af. Deze staan op de dvd verzamelbox, die totaal 10 documentaires en speelfilms bevat. Dat is samen 21 uur kijkplezier.

Bert Haanstra was Officier in de Orde van Oranje-Nassau en ontving het Verzetsherdenkingskruis. Bert Haanstra overleed op 23 oktober 1997 in Hilversum en liet een vrouw en twee zonen na.
Hieronder films en fragmenten uit het rijke euvre van Bert Haanstra.

Denk je na het zien van de fragmenten, ik wil die box! Ga dan voor meer informatie naar Bert Haanstra compleet

Klik hier om naar de pagina met online aanbiedingen te gaan.

http://www.aukjeshobbys.nl/133528243

Vroeger kon je lachen
Zwemles
Zoo
Alleman

Bert Haanstra

Leuk voor jezelf en leuk om cadeau te geven.

Het is al meer dan 60 jaar geleden dat de film Fanfare in Giethoorn is opgenomen. Deze film zit in de box, net als Dokter Pulder zaait Papavers en Een pak slaag. Totaal tien dvd's!

Blij verrast was ik over de documentaire Alleman uit 1963. Ik dacht dat zal wel traag gaan. Het tegendeel is waar. Ik heb geboeid gekeken. Bij de beesten af vind ik echt een topper! De box is eenvoudig te bestellen. Een mooi cadeau voor je ouders, je vrienden en een must voor elke filmliefhebber. Klik hier voor meer informatie Bert Haanstra compleet

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

22.03 | 21:37

Deze skate/hij ken het niet reclame zoek ik ook al heel lang....moet begin jaren 90 op tv zijn geweest. Is zelfs hele tijd op tv geweest.

...
06.03 | 18:42

Leuk stukje.

...
25.02 | 07:20

Ik ben op zoek naar de Nederlandse reclame over de behandeling van schimmel nagels met Schimpie

...
24.02 | 12:16

Kan het zijn dat er nog een oudere Prins van Oranje is geweest, ook van de Alkmaar Packet, naast deze, die dateert van 1907 of 1908?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE