Zwembad de Blesse 5

Mijn opa en oma Visser.

Op 23 juni 1934 werd het zwembad onder grote belangstelling officieel geopend. De opening gebeurde, doordat burgemeester Maas de eerste frisse duik nam. De hele onderneming in de Linde was meer dan een zwembad. Het was een echt watersportbedrijf geworden.

 

Bij botenbouwer Brouwer in de Meer bij Heerenveen liet Paulus een aantal schouwtjes maken en deze werden verhuurd als roeibootje. Het tarief was drie stuivers per uur of een gulden voor een hele dag. Wanneer er een zeil bij was, kwam er een kwartje bij. Hij had de bootjes gekocht voor 22,50 gulden per stuk en voor een zeil betaalde hij 2,50 gulden. Als extra attractie was er ook een waterfiets te huur. 

Het café in Blesdijke.

Een klant huurde hem elke zondag om er een tochtje naar Oldemarkt mee te maken. Hij kleedde zich dan om in een zwempak met brede liggende donkere banden, zodat het leek of er een zebra over de Linde fietste.

In maart 1949 woedde een zware storm over Friesland. Het hele zwembad werd vernield. Van de steigers en de badhokjes was niets meer over. Paulus overwoog de boel weer opnieuw op te bouwen, maar de burgemeester van het nabijgelegen Wolvega ontraadde het hem. Er waren verregaande plannen om in Wolvega een zwembad te bouwen. De concurrentie zou te groot worden. Paulus zorgde nog wel samen met zijn vrouw Aukje voor het vee. Maar in 1950 vertrokken ze naar het verderop gelegen Blesdijke, waar ze een café pachten. 

 

Ria melkt de koeien.

Hun zoon Pier, die een tijd in de Wieringermeer had gewerkt en daar zijn vrouw Ria had ontmoet, nam samen met haar de boerderij over.

Ze verhuurden nog wel roeibootjes aan mensen die een dagje wilden vissen. Op 23 juli 1951 is Paulus Visser op 58 jarige leeftijd overleden. Zijn vrouw Aukje bleef het café voortzetten, tot ze op haar 65ste verhuisde naar een woning in de Margrietstraat in Wolvega. Haar jongste zoon Joop ging met haar mee.

Het verhaal gaat nog verder. Lees eerst de Mensenredder. Dit was Johannes Visser, de broer van Paulus Visser. Hij had al eerder een zwembad aangelegd In Nijeholtpade. 

Klik hier om het verhaal te lezen: 

http://www.aukjeshobbys.nl/449441279 

:

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.07 | 19:40

Hoi Aukje,
Ken je die reclame nog die ging over bungy jumpen. En waarbij een opschepperige man zei Vroegah sprongen we zonder touw!

...
07.06 | 12:02

Hoi zoek een reclame filmpje met Urbanus giroblauw past bij jouw dag mevrouw!Het was een bioscoop reclame

...
19.05 | 15:51

Ik ben op zoek naar een reclame waarbij een vrouw roept: hey sofie, lekkere parfum! Volgens mij zie je een ferrari in het filmpje. Dacht ergens tussen 1997-2002

...
25.04 | 11:49

Hi Aukje, ik ben op zoek naar een reclame waarin iemand een heg aan het snoeien is. Hij let niet op en snoeit dwars door zijn snoeiwerk. Herinner jij je dit?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE